Veloutè van aardpeer
Ingrediënten
Aardperen
- 15 stuks grote aardperen grote zijn makkelijker te pellen dan kleine
- 1 stuks citroen
Velouté
- 1 stuks witte ui
- 1/2 l melk
- 4 tl koffie versgemalen koffie
- olijfolie
Afmaken en serveren
- 4 stengels bieslook
- zout
- versgemalen peper
Instructies
Aardperen
- Schil de aardperen en snijd ze in plakjes. Bewaar ze in citroenwater om te voorkomen dat ze zwart worden, giet ze af en doe ze in een pan met koud water. Verwarm en kook gedurende 8 min.
de velouté
- Pel en snipper de ui. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak deze op middelhoog vuur zonder te kleuren. Giet de aardperen af en doe ze bij de uien. Meng en kook 5 min. Giet de melk en de helft van de gemalen koffie, zout en peper erbij en meng. Kook 20 minuten, tot de aardperen zacht zijn.
- Mix met een staafmixer tot de soep perfect glad is. Leg een zeef op een andere pan en passeer de soep.
Afmaken en serveren
- Zet de pan met de velouté terug op laag vuur om hem op te warmen. Maak op smaak met zout en peper. Was, droog en hak de bieslook fijn. Schenk de soep in kommen. Strooi de rest van de gemalen koffie en de gehakte bieslook erover. Serveer direct warm.
Bron: Académie du goût
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!