Vegetarische stoofpot
Ingrediënten
- 200 g Linzen
- 1 stuks Ui
- 125 g Knolselderij
- 125 g Courgette
- 1 stuks Paprika, rood
- 1 stuks Paprika, geel
- 1 stuks Pompoen
- 2 stuks Tomaat
- 400 g Kikkererwten
- 125 g Yoghurt
- 0,5 bosje Peterselie
- 1 teentje Knoflook
- 1 tl Tijm
- 0,5 stuks Peper, rood
- 0,5 bosje Munt
- 1 l Groentebouillon
- 1 tl Komijnpoeder
- 1 stuks Laurierblaadjes
- 1 tl Kaneel
- 3 el Zonnebloemolie
Instructies
- Maak de groentebouillon van verse groenten. Snijd alle groenten, maak de kruiden schoon en hak ze fijn. Verhit de olie in een braadpan. Fruit hierin de ui zachtjes. Doe dan de linzen en de harde groenten erbij, de zachte groenten komen er een half uurtje later bij, die zijn sneller gaar. Doe de kruiden erbij en laat het geheel een uurtje stoven. De linzen moeten gaar zijn en de groenten zacht. Er moet nog wel wat bite in zitten. Voeg vlak voor het opdienen de yoghurt toe. Serveer met plat brood.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!