Tomatensoep van geroosterde tomaten en mozzarella

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 5 stuks roma- of vleestomaten
  • 100 g cherrytomaten
  • 1 stuks ui
  • 2 tenen knoflook
  • 7 g verse tijm
  • 1 blokje groentebouillon
  • 500 ml water
  • 4 el room of yoghurt
  • basilicum
  • 120 g mozzarella

Instructies
 

  • Verwarm de oven tot 180 °C.
  • Verdeel alle ingrediënten behalve het bouillonblokje en water op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster voor 30 minuten.
  • Duw de knoflook uit de schil (pas op heet!) en gooi het schilletje weg.
  • Ris de tijm en gooi de grove takjes weg.
  • Laat de geroosterde tomaten, ui, knoflook en tijm voorzichtig in een soeppan glijden.
  • Voeg het groentebouillonblokje en het water toe aan de pan. Roer even door.
  • Pureer de verse tomatensoep en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Voeg de in kleine stukjes gesneden mozzarella toe en roer tot ze is opgelost.
  • Serveer met een beetje room en eventueel basilicum.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept