Thom kha kai

Gang Soepen
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 150 g Kipfilet
  • 250 ml Kippenbouillion
  • 100 g Champignons
  • 200 ml Kokosmelk
  • 50 g Citroengras
  • 3 stuks Citroenblad
  • 1 stuks Rode peper
  • 25 ml Vissaus
  • 25 ml Citroensap
  • 1 tl Olie
  • 2 takje Koriander
  • 50 g Laos
  • 1 el Tom Yum pasta
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 stuks Tomaat

Instructies
 

  • Tip van de Thaise kokkin uit de winkel: Kook eerst de laos, citroenblad en citroengras in water. Doe dan de bouillon erbij, de kokos erbij en daarna vissaus. Bak de Tom Yum pasta met wat knoflook in een koeken pan, en doe daarna bij de soep. Doe op het laatst pas de kip en champignons erbij. Ook een tomaat in stukjes erbij doen. Snijd de kip in reepjes. Breng de bouillon aan de kook, met de kip. Voeg, als de kip bijna gaar is, de champigons, laos, kokosmelk, citroengras en de in vieren gescheurde citroenblaadjes toe en brneg aan de kook. Meng in een verwarmde soepterrine de platgeslagen rode pepers, vissaus en het citroensap. Giet de soep erbij en schep door elkaar. Voeg de olie toe en garneer met korianderblaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept