Terrine van zalm en forel
Ingrediënten
- 4 blaadjes Gelatine
- 0,25 l Visfumet
- 200 g Zalm, gerookt
- 200 g Forelfilet gerookt
- 250 g Crème fraiche
- 50 g Forelkaviaar
- Peper
- Zout
- 2 takjes Dille voor de garnering
Instructies
- De gelatine in koud water weken. De fumet verwarmen en de uitgeknepen gelatine erin oplossen. Even laten afkoelen en in een terrinevorm storten van 1 liter inhoud (voor 8 personen) en laten stollen. De gerookte zalm in repen snijden en met 0,4 van de crème fraiche in de keukenmachine pureren. De forelfilets met de rest van de crème fraiche pureren. Beide cremes met zout en peper kruiden. De gerookte zalmmassa voorzichtig in de met gelei beklede vorm doen en in het midden een gleuf maken. De forelkaviaar erin doen en met de forelmousse overdekken. De vorm op een vochtige theedoek een paar keer flink stoten zodat er zich geen luchtbellen vormen. De rest van de geleivloeistof erover gieten en een paar uur op een koele plek laten rusten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!