Tarte tatin van witlof met provoleronekaas en Sali
Ingrediënten
deeg
- 400 g Bloem
- 200 g Boter
- 2 stuks Eieren
- 1 tl Zout
vulling
- 600 g Witlof
- 1 bosje Salie
- 30 g Boter
- 200 g provolone of andere goed smeltende kaas
caramel
- 200 g Suiker
- 6 el water
Instructies
Deeg
- Maak het deeg door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen en aan het eind een beetje te kneden. Kneed niet te lang, anders wordt het deeg te elastisch. Zet een half uurtje in de koeling.
Witlof
- Snijd de witlof doormidden en haal de harde kern eruit. Leg de helften netjes naast elkaar op het werkblad.
Caramel
- Maak een karamel van het water en de suiker. Wanneer het bruin is, meteen het vuur uitzetten. Schenk de karamel direct in de bakvormen voor de tarte tatin.
Samenstellen en afmaken
- Verwarm de oven voor op 180ºC, hete lucht. Schik de witlofhelften netjes in een cirkel in de taartvorm. Doe er een paar klontjes boter op en bestrooi met de gehakte salie. Leg er de plakjes kaas bovenop. Rol het deeg uit tot een ronde plak die iets groter is dan de taartvorm. Leg de deegplak op de witlof en kaas met de randen naar beneden gedrukt. Zet in de oven en bak nog een half uur tot 40 minuten, tot het deeg mooi bruin is. Haal de vorm uit de oven en laat even afkoelen. Draai dan de vorm tussen twee borden om, laat het overtollige vocht weglopen. Serveer heet.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!