Tajine van herfstgroenten

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks wortelen
  • 1 stuks kleine wilde appel
  • 1 kleine droge martin-peer giesser wildeman
  • 1 stuks citroen
  • 2 stuks artisjokken
  • 2 stuks eekhoorntjesbrood
  • 1 stuks rauwe biet
  • 1 stuks biet gekookt boven een houtvuur
  • 1 stuks kweepeer
  • 4 stuks jonge aardappelen
  • 2 stuks snijbietribben
  • 100 g snijbietgroenten
  • 4 trossen zwarte muskaatdruiven
  • 200 g zwarte muskaatdruiven
  • 20 cl kippenbouillon
  • 10 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout. peper

Instructies
 

Voorbereiden groenten

  • Schil, was en tourneer de wortels, laat het groen van de bovenkant zitten.
  • Was de appel en peer. Snijd ze in vier kwarten, rond de hoeken af ​​en verwijder de zaadjes. Leg ze in citroenwater.
  • Maak de artisjokken schoon, halveer ze en verwijder het hooi. Bewaar ze in citroenwater.
  • Spoel de eekhoorntjesbrood af en schraap ze schoon. Snij de stelen in de lengte doormidden.
  • Schil de rauwe rode biet. Snijd acht repen van 1 mm dik, waarbij de vorm van de biet behouden blijft. Reserveer in ijswater.
  • Snij uit de gekookte rode biet vier ovale stukjes met een diameter van 4 cm en een dikte van 1,5 cm.
  • Schil de kweepeer. Snijd hem in acht kwarten, verwijder de pitjes.
  • Wrijf de aardappelen in met grof zout. Spoel ze af. Snij ze doormidden en rond de hoeken af.
  • Was en snij de snijbietstelen. Verwijder het groen en reserveer het. Pel de ribben. Snijd ze in vier stukken van 5 cm lang.
  • Was de snijbietbladeren en voeg ze toe aan de gereserveerde ribben.
  • Spoel de zwarte druiventrossen af. Zet opzij.
  • Was de zwarte druiven, pers ze uit. zeef het sap. Zet opzij.

Koken van de groenten

  • Verhit een ovenschaal met een scheutje olijfolie. Giet de artisjokken af, doe ze in de ovenschaal en breng ze op smaak. Zweet ze gedurende 1 tot 2 minuten. Maak ze beetje bij beetje nat met kippenbouillon. Kook ze afgedekt gedurende 8 minuten, zodat ze knapperig blijven. Breng verder op smaak. Bewaar ze in hun eigen sap.
  • Kook de wortels op dezelfde manier apart gedurende 12 minuten en de snijbietribben en stelen gedurende 10 minuten.

De saus

  • Vang het kooksap van deze groenten op. Schenk dit bij het druivensap. Voeg de boter en een scheutje olijfolie toe. Verwarm zachtjes en laat tot een derde inkoken, waarbij de jus een beetje gebonden wordt. Zet opzij.

Koken van de tajinegroenten

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Bak de aardappelen en de kweepeer bruin. Kook ze afgedekt 20 tot 25 minuten.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Kleur de appel, peer, eekhoorntjesbrood en rode bietrepen. Breng op smaak. Giet af en reserveer.

Afwerking en presentatie

  • Verdeel het fruit en de groenten over de tajines. Voeg de druiven toe. Besprenkel met de ingekookte jus. Bak in de oven op 180°C gedurende 7 minuten.
  • Pel het teentje knoflook. Laat de snijbietgroenten in een koekenpan met een scheutje olijfolie vallen door ze te roeren met het teentje knoflook dat op een vork is gestoken. Zout, peper. Giet ze af.
  • Haal de tajines uit de oven. Voeg de snijbietgroenten en het rauwe bietenschaafsel toe. Dek ze onmiddellijk af. Serveer warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept