Schil, was en tourneer de wortels, laat het groen van de bovenkant zitten.
Was de appel en peer. Snijd ze in vier kwarten, rond de hoeken af en verwijder de zaadjes. Leg ze in citroenwater.
Maak de artisjokken schoon, halveer ze en verwijder het hooi. Bewaar ze in citroenwater.
Spoel de eekhoorntjesbrood af en schraap ze schoon. Snij de stelen in de lengte doormidden.
Schil de rauwe rode biet. Snijd acht repen van 1 mm dik, waarbij de vorm van de biet behouden blijft. Reserveer in ijswater.
Snij uit de gekookte rode biet vier ovale stukjes met een diameter van 4 cm en een dikte van 1,5 cm.
Schil de kweepeer. Snijd hem in acht kwarten, verwijder de pitjes.
Wrijf de aardappelen in met grof zout. Spoel ze af. Snij ze doormidden en rond de hoeken af.
Was en snij de snijbietstelen. Verwijder het groen en reserveer het. Pel de ribben. Snijd ze in vier stukken van 5 cm lang.
Was de snijbietbladeren en voeg ze toe aan de gereserveerde ribben.
Spoel de zwarte druiventrossen af. Zet opzij.
Was de zwarte druiven, pers ze uit. zeef het sap. Zet opzij.