Steak tagliata
Ingrediënten
dressing
- 1.2 dl Olijfolie
- 600 g Entrecote
- 3 teentje Knoflook gepeld en geplet
- 4 takje Rozemarijn
- 2 reep Citroenschil
- 50 ml Citroensap
- 60 g Rucola
- 40 g Parmesaanse kaas geschaafd
Instructies
- Bestrooi de entrecotes met wat zout.
- Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg een dun laagje olie toe en verhit tot er rook vanaf komt.
- Leg de entrecotes dan in de hete pan. Draai ze om de 20 seconden om en doe dit 2-3 minuten. Haal dan uit de pan en laat op een rooster de sappen op een bord lopen. Dek af met alu-folie om warm te houden.
- Haal de pan van het vuur en giet het meeste vet eruit, maar verder niet schoonmaken. Laat de pan een paar minuten afkoelen en voeg dan de olijfolie toe. Voeg knoflook en de takjes rozemarijn toe. Haal de repen citroenschil tussen duim en wijsvinger door om de olie te laten vrijkomen en voeg dit toe aan de pan. Laat het mengsel 5 minuten trekken terwijl het vlees ligt te rusten. Voeg het citroensap toe. Giet de dressing door een zeef en voeg de vleessappen er aan toe.
- Snijd het vlees met een scherp mes in 5 mm dikke plakken. Bestrooi het zout en versgemalen peper en verdeel het over de borden. Lepel de helft van de dressing erover.
- Meng de rucola met de resterende dressing en verdeel over het vlees. Bestrooi alles met geschaafde parmezaanse kaas en grof zeezout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!