Spruitjesstoofpot
Ingrediënten
- 1 Kg Aardappelen
- 200 G Spruitjes
- 100 G spekblokjes
- 1 Dl Melk
- 100 G Boter
- 2 tblsp Mosterd
- 100 G Knolselderij
Instructies
- Kook de aardappelen. De beste manier is om ze in de schil te koken en te schillen na het koken. Kook de spruiten op in dezelfde tijd, na het verwijderen de buitenste bladen. Kook de knolselderij in de melk. Bak de spekblokjes krokant. Wanneer de aardappelen klaar zijn, koel een paar minuten af en schil ze dan. Om te voorkomen dat je vingers verbranden, kun je de aardappelen aan een vork prikken en dan de schil eraf halen. Na het schillen pureer je de aardappelen zeer fijn. Meng de warme melk, knolselderij en boter. Wanneer de spruiten gaar zijn, pureer ze ook, maar niet te fijn. Meng met de aardappelpuree, voeg de mosterd toe en houd warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!