Spruitjes polentataart met rode biet

Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g Spruitjes
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 stuks Rode ui
  • 250 g Polenta
  • 4 blaadjes Salie
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet een bakvorm in.
  • Breng 1 liter water met zout aan de kook. Strooi de polenta erin en roer goed. Laat op laag vuur 10 minuten garen. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
  • Maak de spruitjes schoon en snipper de ui en knoflook.
  • Stort de polenta in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Sprenkel er wat olijfolie, peper en zeezout over. Bak de polenta in 20 minuten knapperig.
  • Blancheer de spruitjes 5 minuten in gezouten water en koel dan snel af in ijswater. Dep ze droog.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de spruitjes met de knoflook en de ui in 10 minuten gaar. Snijd de salie fijn en bak 1 minuut mee.
  • Serveer de polenta met de spruitjesroerbak en leg er wat geroosterde bieten op. Versier eventueel met bloemetjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept