Spruitjes polentataart met rode biet
Ingrediënten
- 250 g Spruitjes
- 2 teentjes Knoflook
- 1 stuks Rode ui
- 250 g Polenta
- 4 blaadjes Salie
- Olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet een bakvorm in.
- Breng 1 liter water met zout aan de kook. Strooi de polenta erin en roer goed. Laat op laag vuur 10 minuten garen. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
- Maak de spruitjes schoon en snipper de ui en knoflook.
- Stort de polenta in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Sprenkel er wat olijfolie, peper en zeezout over. Bak de polenta in 20 minuten knapperig.
- Blancheer de spruitjes 5 minuten in gezouten water en koel dan snel af in ijswater. Dep ze droog.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de spruitjes met de knoflook en de ui in 10 minuten gaar. Snijd de salie fijn en bak 1 minuut mee.
- Serveer de polenta met de spruitjesroerbak en leg er wat geroosterde bieten op. Versier eventueel met bloemetjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!