Spinaziesalade

Gang Bijgerecht
Porties 6

Ingrediënten
  

Dressing

  • 185 ml Olijfolie
  • 30 stuks Kappertjes
  • 6 teentje Knoflook

Salade

  • 250 g Spinazie
  • 170 g Rucola
  • 1 scheut Azijn, rode wijn
  • 1 scheut Olijfolie
  • 24 stuks Olijven, zwart
  • 6 stuks Tomaat, gedroogd
  • 30 g Parmesaanse kaas

Instructies
 

  • Dressing: Verwarm de ingrediënten op laag vuur. Haal na 8 minuten, of als de knoflook begint te kleuren, van het vuur. De hete olie gaart de knoflook en de kappertjes nog na.
  • Salade. Schep de spinazie en de rucola om met een beetje zout, olijfolie en rode wijnazijn. Verdeel de aangemaakte salade over borden, of doe in een grote schaal. Leper de knoflooksaus over de sla en verdeel de olijven en de tomaten hierover. Garneer met krullen Parmezaanse kaas en versgemalen peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept