Spinaziesalade
Ingrediënten
Dressing
- 185 ml Olijfolie
- 30 stuks Kappertjes
- 6 teentje Knoflook
Salade
- 250 g Spinazie
- 170 g Rucola
- 1 scheut Azijn, rode wijn
- 1 scheut Olijfolie
- 24 stuks Olijven, zwart
- 6 stuks Tomaat, gedroogd
- 30 g Parmesaanse kaas
Instructies
- Dressing: Verwarm de ingrediënten op laag vuur. Haal na 8 minuten, of als de knoflook begint te kleuren, van het vuur. De hete olie gaart de knoflook en de kappertjes nog na.
- Salade. Schep de spinazie en de rucola om met een beetje zout, olijfolie en rode wijnazijn. Verdeel de aangemaakte salade over borden, of doe in een grote schaal. Leper de knoflooksaus over de sla en verdeel de olijven en de tomaten hierover. Garneer met krullen Parmezaanse kaas en versgemalen peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!