Spinazie ricotta taart

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram spinazie
  • 200 gram ricotta
  • 125 cl room
  • 100 cl melk
  • 10 stuks Kerstomaatjes
  • 5 blaadjes Salie
  • 5 plakjes Bladerdeeg
  • 5 gram boter om taartvorm in te vetten
  • 1 stuks sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 3 stuks eieren
  • 1 bol Mozarella

Instructies
 

Spinazie

  • Hak het sjalotje en de knoflook fijn. Knip de blaadjes salie grof. Doe wat olijfolie in de pan en als het heet is, voeg dan de sjalot toe. Laat even garen op middelhoog vuur en doe dan de in helften gesneden kerstomaatjes en knoflook erbij. Laat even zachtjes bakken.
  • Doe dan de spinazie er in delen bij en zet het vuur hoger. Als de spinazie geslonken is, het vuur uit doen en het geheel even laten afkoelen in een kom.

Taart

  • Zet de oven op 180ºC, hete lucht.
  • Doe alle ingrediënten bij het spinazie/tomaten mengsel en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rol het bladerdeeg uit tot een grote vierkante plak, die groter is dan de taartvorm. Vet de taartvorm in met de boter.
  • Leg het uitgerolde bladerdeeg in de vorm. Laat de hoeken van het vierkant over de rand hangen. Straks vouw je ze om de vulling.
  • Giet de vulling op het bladerdeeg in de vorm. Leg de mozarella in vier stukken in het midden en bestrijk met tomatenpesto. Vouw dan de hoeken van het bladerdeeg over de vulling en bak 40 minuten in de oven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept