Sperziebonen met perzik en amandelen
Ingrediënten
- 600 g Haricots verts
- 20 g Boter gezouten
- Olijfolie
- 12 stuks Amandelen vers
- 4 takjes Basilicum liefst paarse
- Fleur de sel
- zwarte peper
- 1 stuks perzik liefst witte, groot.
Instructies
- Blancheer de haricots verts in licht gezouten water beetgaar. Dompel ze daarna meteen in ijswater. Laat dan uitlekken in een vergiet. Snijd de perziken met schil in 12 stukken per perzik.
- Verhit op laag vuur de boter met olijfolie in een grote koekenpan. Roerbak hierin de haricots verts op hoog vuur, 1 minuutje. Voeg de amandelen en perziken toe, op het laatst pas wat basilicumblaadjes. Bestrooi met een snuf fleur de sel. Meng de ingredienten vooral niet door elkaar, zo blijven de perzikpartjes heel. Schep het gerecht op warme borden en serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!