Sole a la meunière
Ingrediënten
- 4 stuks Noordzeetongen elk 600 à 700 g
- 80 g boter
- 4 el peterselie
- 0,5 citroen
- 50 g extra boter voor de saus
- peper - zout
Aardappelen
- 150 g grof zeezout
- 800 g charlotteaardappelen niet al te groot
- olijfolie
- 20 g boter
Instructies
- Ontvel de zeetong. Snijd de kleine vinnetjes aan de zijkanten van de zeetong en de kop weg. Spoel alle onreinheden af onder koud, stromend water.
- Dep droog met een schone handdoek. Breng op smaak met peper en zout.
- Kleur de boter op een hoog vuur bruin in een pan met antiaanbaklaag. Leg de vis in de pan en voeg constant klontjes boter toe, zodat de boter niet verbrandt. Kleur beide kanten van de vis bruin. Neem de vis uit de pan en houd warm.
Saus
- Zet de pan van de zeetongen terug op het vuur. Voeg een klontje boter toe tot het bruist. Neem de pan van het vuur. Hak de peterselie fijn. Breng op smaak met peper, zout, sap van een halve citroen en de peterselie. Leg de noordzeetongen in de pan.
Aardappelen
- Verwarm de oven voor op 140 °C. Vul een ovenschaal met het zout. Was de aardappelen met de schil en leg ze op het zout. Plaats ze 40 minuten in de oven. Schil de aardappelen en plet ze met wat boter en olijfolie. Sneller is de aardappelen in de schil koken, 20 minuten tot ze goed gaar zijn. Daarna schillen en pletten zoals hierboven staat.
Bron: Peter Goossens
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!