Soesjes met gevogeltemousse
Ingrediënten
Soesjes
- 1,5 dl Melk
- 65 g Boter
- 65 g Bloem
- 1 snufje Zout
- 2 stuks Ei
Mousse
- 70 g Boter
- 50 g Spek gerookte, in blokjes
- 350 g Kippenlever
- 2 stuks Ui
- 2 stuks Laurierblaadjes
- 1 dl Port. rode
- 0,5 dl Cognac
- 2 stuks Ei
- 100 g Crème fraiche
Karamel
- 0,5 l Dessertwijn Muscat de Beaumes-de-Venice
- 100 g Suiker
Instructies
- Doe voor de soesjes de melk in een pan met de boter en laat de boter smelten. Meng de bloem met het zout erdoor. Laat dit op een laag vuur, al roerend, nog 5 minuten garen. Laat dan 5 minuten afkoelen en meng de eieren er een voor een goed door. Vet een bakplaat in met een beetje gesmolten boter en verwarm de oven voor tot 200 graden. Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit bolletjes van ongeveer 2 1/2 centimeter met een tussenruimte van 5 centimeter. Bak de soesjes lekker bruin en gaar in 15 tot 2O minuten.
- Voor de mousse de boter in een bakpan laten smelten en hierin spek, kippenlevers, ui en laurier tegelijk bakken tot alles bruin begint te kleuren. Het geheel afblussen met port en cognac en 15 minuten op hoog vuur laten koken. De laurier verwijderen en alles iets af laten koelen. De massa in de keuken-machine zeer fijn draaien en de eieren erdoor mengen. Door een zeef drukken en het geheel laten afkoelen in de koelkast. De creme fraiche er op het laatst doorkloppen.
- Met de punt van een klein mesje een openingetje maken in de onderkant van elk soesje. Met behulp van een spuitzak de soesjes vullen met de gevogeltemousse.
- In een pannetje de dessertwijn met de suiker met elkaar vermengen en tot een goudkleurige karamel laten koken.
- De bovenkant van de soesjes in de karamel dopen en er per portie drie tegen elkaar aan zetten. Als laatste nog een soesje erbovenop plaatsen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!