Pistachebaklava met muntsiroop

Gang Patisserie
Porties 16

Ingrediënten
  

vulling

  • 85 g Boter
  • 200 g Walnoten
  • 200 g Pistachenoten
  • 90 g Bruine suiker
  • 1 el Kaneel
  • 2 el Olie
  • 60 g Boter gesmolten

siroop

  • 200 ml water
  • 3 el Munt
  • 350 g Suiker
  • 2 tl Rozenwater
  • 24 plakjes Filodeega

Instructies
 

  • Maal voor de vulling in een keukenmachine de walnoten, pistachenoten, kaneel, suiker en boter door elkaar tot de noten fijngehakt zijn.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe een vel filodeeg in een bakvorm van ca. 20×30 cm en bestrijk met het olie- en botermengsel. Leg daar nog 7 vellen op en bestrijk elk vel. Doe de helft van de vulling hierop. Leg hier weer 8 vellen overheen, en bestrijk steeds ieder vel. Doe nu de rest van de vulling erop en sluit af met de resterende vellen deeg, die je allemaal bestrijkt.
  • Snijd een ruitpatroon van 12×8 vierkantjes in het deeg en bak de baklava 1 uur.
  • Roer voor de siroop het water, de suiker en de munt in een steelpan op laag vuur en totdat de suiker opgelost is. Laat ca. 10 minuten zachtjes trekken (niet koken!). Giet de siroop door een zeef om de munt te verwijderen en voeg het rozenwater toe.
  • Als de baklava gaar is, laat hem dan nog 5 minuten staan en giet er dan de siroop over. Warm of koud opdienen.

Notities

dit gerecht kun je het beste een dag van tevoren maken, dan kan de siroop goed in baklava trekken en krijgt hij de optimale ‘plakkerigheid’.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept