Aubergine in kokossaus
Sarak Terong
Ingrediënten
Aubergine
- 50 g gedroogde garnalen
- 100 g pinda's met vlies
- 150 g Kokos geraspt
- 2 tl palmsuiker
- 2 stuks Aubergines
- 1 stengel sereh
- 500 ml kokosroom
- 1 stuks Limoen
Boemboe
- 6 stuks Sjalot
- 4 teentjes Knoflook
- 3 stuks lombok
- 3 cm Laos
- 4 cm koenjit
- 4 cm Gember
- 0,5 tl komijn
- 2 tl ketoembar korianderzaadjes
Instructies
Strooisel
- Week de garnalen in water voor 15 minuten. Giet dan af en laat uitlekken.
- Bak ik hete olie de pinda's bruin en laat uitlekken op keukenpapier. Bak daarna de kokos goudbruin in een droge koekenpan. Meng de garnalen, pinda's en kokos met de palmsuiker en maal in de blender tot een fijn strooisel.
Boemboe
- Schil en snipper de sjalotjes en knoflook. Snijd de lomboks in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snipper ze klein. Schil en rasp de laos en de koenjit. Schil de gember en snipper fijn. Meng met de komijn en ketoembar en wrijf de helft in de vijzel tot een pasta.
Aubergines
- Snijd de aubergine in ronde plakken. Smeer de plakken in met olie en grill ze aan beide kanten in een grillpan of koekenpan.
Kokossaus
- Verhit olie in een wok en fruit hierin de gekneusde en geknoopte sereh op middelhoog vuur. Voeg na 3 minuten de niet gewreven boemboe toe en roerbak ophoog vuur, ongeveer 3 à 4 minuten. Voeg dan de andere helft van de boemboe toe en zet het vuur laag. Laat de boemboe 5 minuten garen en voeg dan de kokosroom toe. Breng op temperatuur en laat indikken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren
- Maak een dikker streep van de saus op een voorverwarmd bord. Leg hier de plakken aubergine dakpansgewijs op en bestrooi met het strooisel. Bestrooi dan weer met limoenrasp.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!