Saint-Honoré

Gang Patisserie
Keuken Frans
Porties 1 taart 20 cm rond

Ingrediënten
  

Taartbodem

  • 400 g Pate sucrée

Soezen

  • 350 g soezendeeg
  • 1 stuks Eidooier

Crème Chiboust

  • 580 g crème Chiboust

Karamel

  • 250 g Suiker
  • 225 g water

Chocoladecrème

  • 2,5 dl Slagroom koud
  • 150 g Chocolade, puur gesmolten, 50°C

Instructies
 

Pate sucrée

  • Rol het deeg uit tot een ronde lap van 20 cm doorsnee. Leg op bakpapier op een bakplaat, inprikken en een half uur koud wegzetten.

Taartbodem

  • Verwarm de oven op 200°C. Spuit een brede spiraal van het soezendeeg op de taartbodem. Bestrijk met losgeklopte eidooier en bak in de oven. 25-30 minuten.

Soezen

  • Spuit op een bakplaat met bakpapier kleine soesjes. Bak ze 10 minuten op 220°C. Daarna 5-10 minuten op 180°C, tot ze goudbruin zijn. Leg ze op een taartrooster en laat koud worden. Als de soesjes koud zijn, een gaatje in de onderkant maken en daarin de crème Chiboust spuiten.

Karamel

  • Maak de karamel tot ze lichtbruin ziet, dit is ongeveer 145°C. Doop de bovenkant van de soesjes hierin en leg ze omgekeerd op een met olie bestreken oppervlak tot ze hard geworden zijn.
  • Verhit de suikersiroop to 155°C en zet dan direct in een pan koud water om het kookproces te stoppen. Leg een stuk bakpapier op het werkvlak. Houd een deegroller boven het papier, doop twee vorken met de rug tegen elkaar in de siroop en ga met een heen en weer gaande bewegig over de deegroller, zodat draden worden gevormd. De draden voorzichtig over de deegroller vouwen, losmaken en voorzichtig van de roller nemen.

Chocoladecrème

  • Klop de slagroom stijf en roer er de gesmolten chocolade door.

Samenstellen taart

  • Vul een spuitzak met de crème Chiboust en zet er een Saint-Honorè spuitmond op. Vul een andere spuitzak met de chocoladecrème, ook met een Saint-Honoré spuitmond. Spuit de helft van de crème Chiboust op de taartbodem en strijk glad met een paletmesje. Spuit daarna om en om met de crème Chiboust en chocoladecrème reepjes. Doop de soesjes in de karamel en plak ze aan de rand van de taart. Versier de taart met de spinsuiker.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept