Runderhaas met geroosterde balsamico-uien
Ingrediënten
- 1200 g Runderhaas
- 3,2 el Olijfolie
- 1,6 el Peper hele korrels
- 1,6 el Bastersuiker donkerbruin
- 8 dl Balsamicoazijn
- 640 g Ui rood, middelgroot
- 3,2 el Tijm verse
- 1,6 tl Bloem
- 4 dl Wijn, rood
- 1,6 el Worcestersaus
- 1,6 el Balsamicoazijn
Instructies
- Bestrijk het vlees met olijfolie en wrijf de peperkorrels in een vijzel grof. Doe ze in een fijne zeef, zodat de echt hete kernen erdoorheen vallen en de smakelijke buitenkanten overblijven. Druk deze overal goed in het vlees. Verhit de over voor tot 230°C. Roer de suiker in een grote kom door de azijn en laat hem in ca. 10 min. Oplossen. Schil intussen de uien en snijd ze van boven naar beneden in vieren, maar laat het worteleinde heel. Doe ze met de eetlepel olie bij de azijn en roer zodat ze grondig bedekt worden. Spreid ze daarna in de braadslee uit, maar laat in het midden ruimte vrij voor het vlees. Giet er de rest van de saus over en bestrooi met tijm en zout. Leg het vlees in het midden en zet de braadslee 15 minuten boven in de oven. Keer de uien en zet het vlees nog 15 minuten in de oven voor rood vlees. Medium: nog 30 minuten. Schakel de oven uit, haal de uien uit de braadslee en laat het vlees nog 10 minuten in de oven staan. Leg een kwart van de uien in een pannetje op middelhoog vuur, roer er de bloem door en giet er beetje bij beetje al roerend de rode wijn, worcester saus en azijn bij. Laat het geheel tegen de kook aan komen, zet het vuur laag en laat de saus pruttelen tot hij met ongeveer een kwart is ingekookt. Snijd het vlees aan, giet het uitdruipende vocht bij de saus, garneer met de uien en overgiet alles met saus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!