Rolletjes met radicchio, peer en gerookte kaas
Ingrediënten
Vulling
- 1 stuks Radicchio in acht parten
- 2 el Olijfolie
- 1 stuks peer geschild
- 2 tenen Knoflook
- 1 stuks Sjalot fijngehakt
- 1 el Walnoten gehakt
- 2 el Witte wijn
- 2 tl rode wijnazijn
Samenstellen
- 250 g Bladerdeeg
- 30 g Taleggio in blokjes van 1 cm
- 30 g Scamorza in blokjes van 1 cm
- 1 stuks Eidooier
Instructies
Vulling
- Besprenkel de radicchio met olie en breng op smaak met zout en peper. Grill ze aan alle kanten, koel af en snijd in grove stukken. Snijd de peer in plakken van 5 mm en grill ze. Koel kort en snijd in blokjes van 5 mm. Meng met de radicchio. Verhit 2 el olijfolie en fruit daarin de knoflook en sjalot. Verwijder de knoflook en voeg de radicchio en peer toe. Bak 2 minuten en voeg dan de walnoten, wijn en azijn toe. Kook tot de vloeistof is verdampt, ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper en laat uitlekken in een vergiet. Laat alfkoelen tot gebruik.
Samenstellen
- Rol het bladerdeeg uit tot een grote rechthoek van 2 mm dik. Snijd dit en vierkanten van 9 cm. Leg 2 eetlepels vulling op de helft van ieder vierkant. Laat 5 mm aan de randen vrij en lag de kazen p de vulling. Bestrijk de randen met de eidooier. Rol de onbedekte zijde losjes over de vulling tot een cilinder. Druk de randen zachtjes op elkaar dicht. Bestrijk het oppervlak met eidooier en bak ze 20 minuten in een oven van 180ºC. Serveer heet.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!