Rollade van crêpes gevuld met groenten
Ingrediënten
Crêpes
- 150 g Bloem
- 250 ml Melk
- 3 stuks Eieren
- 1 el Boter gesmolten
Vulling
- 3 tenen Knoflook
- 3 el Ui gehakt
- 3 blaadjes Salie
- 3 blaadjes Munt
- 1 el Peterselie gehakt
- 2 el Boter
- 2 el Olijfolie
- 700 g gemengde groente courgette, wortel, kool, julienne gesneden
- 2 stuks Eidooier
- 6 stuks zongedroogde tomaat gehakt
- 50 g Parmesaanse kaas
- 350 g Ricotta
- Nootmuskaat
Samenstelling
- Boter om in te vetten
- 0,5 el Broodkruim
- 3 el Boter gesmolten
Instructies
Crêpes
- Doe bloem, snufje zout, zwarte peper in een kom. Klop melk, eieren en boter zachtjes op in een andere kom. Voeg bij de bloem en klop tot een gladde massa. Zet een half uurtje apart. Verhit de koekenpan van 23 cm en bestrijk licht met boter. Haal de pan van het vuur en schep 60 ml beslag in de pan. Draai de pan om de bodem te bedekken. Zet de pan terug op het vuur. Zodra de ene kant goudbruin is, omkeren en de andere kant goudbruin laten worden. Herhaal tot het beslag op is.
Vulling
- Verhit de olie en boter op middelhoog vuur, fruit de knoflook, ui, salie, munt en peterselie tot de uien glazig zijn. Doe dan de groenten erbij. Zet het vuur hoog en bak 5 minuten. Schep af en roer om. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur, haal de knoflook, salie en munt eruit. Koel helemaal af. Roer de eidooiers met de gedroogde tomaten, kazen en nootmuskaat erdoor.
Samenstellen en afmaken
- Leg 3 crêpes op een glad werkvlak. Bestrijk 2,5 el van het groentemengsel over elke crêpe. Stapel de crêpes op elkaar en rol op. Zet weg en herhaal met de andere crêpes. Snijd de rollen in plakken van 2,5 cm. Bestrijk met het broodkruim en schenk er een sliertje boter over. Bak ze 15 minuten op 180ºC of tot de bovenkant goudbruin is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!