Rode risotto met bietjes en shiitakes
Ingrediënten
- 175 g Rijst. risotto
- 1 dl Wijn. rood
- 40 g Shi-itake
- 150 g Bieten
- 3 el Olijfolie
- 0,75 l Groentebouillon
- 100 g Roomkaas
- 1 el Honing
Instructies
- Maak de shiitakes schoon, snijd de steeltjes eraf en scheur ze voorzichtig in stukjes. Bak ze kort op hoog vuur met boter. Zet dan opzij.
- Hak de rozemarijn fijn.
- Snijd de bietjes in kleine blokjes.
- Breng de groentebouillon aan de kook.
- Doe de olie in een sauteerpan en strooi er de rijst in als de olie heet is.
- Roer tot de rijst de olie heeft opgenomen en gaat glimmen. Giet er dan de rode wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen.
- Doe dan een pollepel bouillon erbij en roer tot al het vocht is opgenomen. Doe dit voor ongeveer 20 minuten, dan moet de rijst gaar zijn.
- Voeg na 10 minuten de bieten en de shiitakes erbij. Na een kwartier de rozemarijn.
- Als de risotto gaar is, voeg je de kaas en de honing toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer direct. Risotto moet je niet laten wachten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!