Ricotta custard

Porties 10

Ingrediënten
  

custard

  • 450 g Ricotta
  • 25 g Pecorino
  • 2 stuks Eieren losgeslagen
  • 3 snufje Nootmuskaat versgemalen
  • 0,5 tl Zout
  • 0,12 tl Peper

bechamelsaus

  • 1 stuks Sjalotje
  • 1 stuks Wortelen
  • 12 stuks Peper
  • 1 stuks Foelie blad
  • 0,5 stuks Laurierblaadjes
  • 25 g Boter
  • 25 g Bloem
  • 3 dl Melk

Instructies
 

Ricotta custard

  • Doe de ricotta in de Magimix en meng de losgeslagen eieren erdoor.
  • Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar.

Bechamelsaus

  • Breng de melk aan de kook.
  • Doe de groenten en de kruiden erin en laat 10-15 min infuseren (trekken).
  • Zeef en laat afkoelen.
  • Smelt de boter en voeg van het vuur af de bloem erbij.
  • Roer hier beetje bij beetje de koude melk door.
  • Zet de pan weer terug op het vuur, laat onder goed roeren aan de kook komen en zachtjes 10 minuten sudderen.
  • Zeef dit mengsel eventueel door een stuk kaasdoek of een paardeharen of nylon zeef om het gladder te krijgen.
  • Voeg de custard bij de saus en roer goed door.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept