Taartje van knolselderij

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Snijd de vanillepeulen in de lengte middendoor, voer bij de gesmolten boter, laat een half uurtje meetrekken en verwijder ze weer.
  2. Snijd de maiskorrels van de kolven, zet ze op met boter, zout en wat suiker en laat ze garen. Neem vóór de gaarheid een paar eetlepels mais uit het vocht en houd die apart. Draai van de gegaarde mais een mooie gladde crème en breng deze op smaak met een eetlepel crème fraîche, zout en peper.
  3. Snijd de knolselderij in plakjes van 2 mm dik en laat deze in de vanilleboter op 70 graden in de oven konfijten tot ze mooi gaar zijn. Snijd alle partjes uit de grapefruit, meng met een beetje olijfolie en blijf roeren tot alle vruchtvlees loslaat. Leg de pulp in een zeefje, zodat de olie weer afloopt.
  4. Smeer de knolselderij in met de maispuree, leg hier weer een plakje knolselderij op, enzovoort, zodat een mooie lasagne ontstaat. Bovenop komt de grapefruit met de olijfolie.
  5. Snijd de lasagne strak bij en dresseer er de achtergehouden maiskorrels en wat puree omheen.
Bron:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *