Clafoutis kersen

Keuken Frans
Porties 1 taart

Ingrediënten
  

  • 500 g Kersen
  • 2 stuks Eieren
  • 75 g Fijne suiker
  • 25 g Amandelpoeder
  • 30 g Maizena
  • 1 stuks Vanillestokje
  • 125 g dikke room
  • 125 g volle verse melk
  • 20 g Boter
  • 20 g Fijne suiker

Instructies
 

Beslag

  • Meng de eieren in een kom met de basterdsuiker, het amandelpoeder, de maïzena en de gespleten en geschraapte vanillestokjes.
  • Voeg de slagroom en de volle melk toe.
  • Kwast de ovenschaal in met boter en basterdsuiker.

Kersen

  • Was de kersen, verwijder hun steeltjes en leg ze met de steelaanzet naar opzij in de schaal. Dit geeft meer smaak aan clafoutis.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Giet het beslag in de schaal over de kersen en bak gedurende 30 minuten in de oven, totdat het deeg gaar is en gekleurd. Eet lauw.

Wijntip

  • A.A.C. maury rood. In de familie van zoete wijnen is de Maury zeker een van de meest gastronomische, rijk aan smaken van rood fruit en kruiden. Zacht en evenwichtig.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept