Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Clafoutis kersen

Keuken Frans
Porties 1 taart

Ingrediënten
  

  • 500 g Kersen
  • 2 stuks Eieren
  • 75 g Fijne suiker
  • 25 g Amandelpoeder
  • 30 g Maizena
  • 1 stuks Vanillestokje
  • 125 g dikke room
  • 125 g volle verse melk
  • 20 g Boter
  • 20 g Fijne suiker

Instructies
 

Beslag

  • Meng de eieren in een kom met de basterdsuiker, het amandelpoeder, de maïzena en de gespleten en geschraapte vanillestokjes.
  • Voeg de slagroom en de volle melk toe.
  • Kwast de ovenschaal in met boter en basterdsuiker.

Kersen

  • Was de kersen, verwijder hun steeltjes en leg ze met de steelaanzet naar opzij in de schaal. Dit geeft meer smaak aan clafoutis.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Giet het beslag in de schaal over de kersen en bak gedurende 30 minuten in de oven, totdat het deeg gaar is en gekleurd. Eet lauw.

Wijntip

  • A.A.C. maury rood. In de familie van zoete wijnen is de Maury zeker een van de meest gastronomische, rijk aan smaken van rood fruit en kruiden. Zacht en evenwichtig.