Ravioli met ricotta en spinazie met een salieboter saus
Ingrediënten
Verse pasta (2 keer maken)
- 200 gram Bloem
- 2 stuks Eieren
- Zout
- drupje olijfolie
Ricotta spinazie vulling
- 250 gram Ricotta
- flinke handvol verse spinazie ook lekker met brandnetel
- snuf Nootmuskaat
- flinke handvol geraspte Parmezaan
Saus van boter, salie en citroenrasp
- 150 gram Boter
- 10 blaadjes Salie
- rasp van 1 citroen
- rasp van 1 citroen
Instructies
Verse pasta
- Stort de bloem op een plank of werkbank en maak een kuiltje in het midden.
- Doe twee eieren en snuf zout en drup olijfolie in het kuiltje. Meng de eieren een beetje door elkaar en werk daarna de bloem door de eieren. Kneed het geheel tot een soepel deeg en verdeel het in tweeën. Rol het met een deegroller uit tot een zeer dunne lap.
Ricotta spinazie vulling
- Blanceer de spinazie in een pan met gezouten water en doe het daarna over in een zeef. Druk alle vocht uit de spinazie en hak het in grove stukken. Meng daarna alle ingrediënten door elkaar tot een luchtig geheel.
Saus van boter, salie en citroenrasp
- Smelt de boter op laag vuur en voeg de salieblaadjes en de citroenrasp toe. Laat tien minuten op zacht vuur staan. De boter mag niet bruin worden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!