Lamsschouder met gekonfijte abrikozen
Ingrediënten
Lamsschouder
- 1 stuks lamsschouder
- 40 cl lamsjus
- 20 stuks Abrikozen gedroogd
- 10 takjes Tijm
Noord Afrikaanse kruiden
- 20 g cardamompoeder
- 45 g Venkelzaad
- 20 g Korianderzaad
- 12 g Kaneelstokje
- 30 g zwarte peper
- 6 g Kurkuma
- 20 g Gemberpoeder
Gekonfijte uien
- 4 stuks witte ui
- 6 tenen Knoflook
Instructies
Kruiden
- Stamp de kruiden apart fijn in een vijzel. Meng ze dan met de 4-kruiden, cardemompoeder, kurkuma en gemberpoeder. Zet weg tot gebruik
Lamsschouder
- Verwarm de oven voor op 80ºC.
- Maak de schouder schoon van vet en vliezen. Snijd het vlees regelmatig in. Kruid de schouder met fleur de sel en 5 g van het Afrikaanse kruidenmengsel.
Braden van de schouder
- Verhit een scheur olijfolie in een pan. Braad de schouder op middelhoog vuur tot ze mooi bruin zijn. Deglaceer met water, bouillon of wijn. Voeg 30 cl lamsjus toe.
- Doe een deksel op de pan en braad 3 uur in de oven op 80ºC. Arroseer regelmatig. Doe de abrikozen erbij en bak nog 30 minuten.
Gekonfijte uien
- Schil de uien en eminceer ze fijn en verwijder de kern. Schil de knoflook. verhit een scheut olijfolie in een pan. Laat hierin de ui zachtjes bakken voor 10 minuten. Maak op smaak met fleur de sel.
- Doe er dan de knoflook bij en kook tot het geheel mooi zacht is. Verhoog dan het vuur een beetje om te laten karamelliseren.
Opmaken en service
- Haal de lamsschouders uit de pan en snijd in mooie porties. Verwarm de borden en leg hier de schouder op. Dresseer de gekonfijte ui op het bord, samen met de abrikozen.
- Zeef de kookjus en meng met de lamsjus en wat tijm en kippenbouillon. Breng op smaak met zout en peper. Doe dan in een juskommetje.
- Serveer met de jus in het kommetje apart erbij.
Bron: Alain Ducasse, Best of
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!