Ravioli met paddenstoelenvulling en saus

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Ravioli

  • 200 g pastameel
  • 2 stuks eieren
  • zout
  • 2 stuks eiwitten voor het bestrijken

Vulling

  • 300 g paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g gedroogde paddenstoelen
  • 1 stuks sjalot
  • boter

Paddenstoelensaus

  • 400 g paddenstoelen
  • 100 g paddenstoelen voor garnering
  • 50 g gedroogde paddenstoelen
  • 1 stuks sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g room
  • boter
  • 1 glas witte wijn

Instructies
 

Ravioli

  • Maak de ravioli en rol uit op stand 4 van de pastamachine.

Vulling

  • Hak het sjalotje en de knoflook fijn. Zet de gedroogde paddenstoelen een kwartiertje onder lauw warm water. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  • Verwarm een koekenpan en doe er boter in. Bak de sjalotjes en knoflook zachtjes aan, zonder dat ze bruin worden. Doe dan de paddenstoelen erbij en bak op middelhoog vuur tot de paddenstoelen gaar zijn. Laat dan nog even droog bakken.
  • Haal de paddenstoelen uit de pan en doe in een zeef. Laat ze goed droog worden, eventueel met behulp van keukenpapier. Zout en peper toevoegen naar smaak en laten afkoelen. Zet dan weg tot gebruik.

Paddenstoelensaus

  • Hak het sjalotje en de knoflook fijn. Zet de gedroogde paddenstoelen een kwartiertje onder lauw warm water. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in grote stukken. Grote paddenstoelen in vieren, kleintjes laat je heel.
  • Verwarm een koekenpan en doe er boter in. Bak de sjalotjes en knoflook zachtjes aan, zonder dat ze bruin worden. Doe er de wijn bij en kook deze in tot stroperig. Doe dan de paddenstoelen erbij en bak op middelhoog vuur tot de paddenstoelen mooi bruin zijn. Voeg de room toe en laat even doorkoken. Zet dan het vuur uit en laat in de pan tot gebruik.
  • Voor de garnering: snijd grote paddenstoelen in lange repen en bak ze even aan tot ze bruin zijn.

Ravioli afmaken

  • Leg het deeg op het werkvlak en maak met een markeerring rondjes zonder het deeg door te drukken. Leg in deze rondjes een theelepel paddenstoelenvulling.
  • Bestrijk het deeg met losgeklopt eiwit en leg een plak deeg eroverheen. Druk zachtjes maar goed het deeg om de vulling. Maak de ravioli's met behulp van een ravioli steker of met een mes.
  • Verwarm de saus weer. Kook de ravioli's in ruim en gezouten water tot ze beetgaar zijn. Ongeveer 5 minuten.
  • Leg er een aantal op een bord en giet er de warme saus overheen. Leg de repen paddenstoelen voor de garnering over de saus en serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept