Rabarbertaart met aardbeien en amandel
Ingrediënten
Deeg
- 300 g pâte sucrée zandtaartdeeg
Amandelcréme
- 100g g boter
- 100 g suiker
- 100 g amandelpoeder
- 2 stuks eieren
Taartbodembedekking rabarber
- 200 g rabarber
Rabarbercompote
- 500 g rabarber
- 500 g aardbeiensap
Decor
- 150 g amandelen
- 50 g rabarber
- 100 g aardbeien
Instructies
Deeg
- Verwarm de oven op 160°C.Rol het deeg uit in 2 cirkels voor 20 cm taarten. Bak ze 15 minuten.
Amandelcrème
- Maak de boter zacht en meng met de suiker met de keukenmachine of mixer. Je moet een egale zachte crème krijgen. Meng een voor een de eieren erdoor en als laatste het amandelpoeder.
- Doe de amandelcrème in een spuitzak en spuit ringen op de taartbodem tot een kwart van de hoogte..
Rabarber
- Was de rabarber en schil ze. Snijd voor de bodem de rabarberstelen in stukjes van 1 cm. Zet de stukjes rabarber in de amandelcrème en vul de bodem er helemaal mee op. De buitenkant van de rabarber moet boven steken, de snijvlakken dus opzij.
- Doe weer terug in de oven op 160°C en bak 15 minuten.
Rabarbercompote
- Snijd de rabarber in stukjes.
- Breng het aardbeiensap aan de kook en doe de rabarber erin. Zorg ervoor dat alle rabarber tegelijk gaar is. Grote stukken moet wat langer koken, haal de klein stukjes er dan eerder uit. De rabarber moet gaar zijn en nog wat bite hebben.
- Als alle stukjes dezelfde gaarheid hebben, doe je ze terug in het sap en kook ze om een marmelade te krijgen. Laat dan afkoelen.
- Bestrijk dan de taart met de marmelade.
Montage
- Schaaf van de rauwe rabarberstelen dunne reepjes en snijd die in langwerpige driehoeken.Was de aarbeien en snijd doormidden of in vieren, afhankelijk van de grootte. Snijd de amandelen in driehoekjes en in reepjes.
- Schik alle stukjes aardbei, rabarber en amandel op de marmelade. Varieer in de hoogtes.Garneer verder met wat munt of basilicum.
Bron: Claire Heitzler
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!