Quiche met kaas en champignons

Gang Aperatief
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

deeg

  • 250 g Bloem
  • 150 g Boter
  • 1 tl Zout
  • 1 mespunt Suiker
  • 1 stuks Eieren
  • 1 el Melk

vulling

  • 250 g Champignons
  • 3 dl Slagroom
  • 1 stuks Eieren
  • 3 stuks Eidooier
  • 140 g Gruyere
  • 1 mespunt Nootmuskaat

Instructies
 

Bodem

  • Doe de bloem in een grote kom, snij er met twee messen de koude boter door. Zorg ervoor dat er een korrelige massa ontstaat. Klop een ei los en voeg het toe aan het deeg. Voeg ook het zout toe en roer er met een vork zoveel ijswater door dat er een deegbal ontstaat die samenhangend maar niet nat is. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven plank tot een ronde lap waarmee we de vormpjes kunnen bekleden. Beboter de vormen, bekleed ze met deeg en zet ze een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Pak het deeg uit de koelkast en prik in met een vork. Vul de vorm met bakpapier en harde bonen. Bak de bodem dan 15 minuten blind in de oven. Haal er dan uit en laat wat afkoelen.

Vulling

  • Bak de champignons even in de boter, droog ze af en leg ze op de deegbodem, afgewisseld met stukjes gruyère kaas. Klop de overige eieren goed los en voeg zout, peper en de room toe. Giet dit mengsel op het met champignons en kaas bedekte deeg en zet de vorm dan in een voorverwarmde oven van 170ºC. Bak ongeveer 25 minuten. Laat de taartjes afkoelen en dien ze warm op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept