Quiche di cipolla
Ingrediënten
- 375 g Zandtaartdeeg
- 2 stuks Ui
- 6 dl Melk
- 1,5 dl Room
- 2 el Olijfolie
- 1 el Boter
- 1 stuks Eieren
Instructies
- Maak het zandtaartdeeg volgens het recept.
- Snijd de uien in ringen. Verwarm de olie en boter in de koekenpan en fruit de uiringen op een zacht vuurtje tot ze mooi gekleurd zijn. Leg ze op een bord, en zorg ervoor dat ze mooi rond blijven. Laat afkoelen tot kamer temperatuur. Meng de melk en room en de eieren door elkaar.
- Rol het deeg tusseen twee met meel bestoven vellen vetvrij papier uit tot een cirkel. Haal het bovenste vel eraf en druk de taartvormpjes met de rand in het deeg. Snijd met een mesje 1 cm van de rand af een rondje deeg los. Keer om en druk het deeg voorzichtig in de vormpjes. Prik een paar keer met een vork in de bodem en verdeel de uiringen over de vormpjes. Giet het melk/room mengsel voorzichtig over de uiringen.
- Bak de quiches 20 minuten bij 180ºC en serveer heet. Leg ze op een bord en garneer met bieslook.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!