Puri
Geftiruurd, opgeblazen broodje
Ingrediënten
- 250 g Meel chapati meel
- 0,5 tl Zout
- 1 tl Ghi
- 1,5 dl Water
Instructies
- Doe het meel in een kom. Voeg het zout toe en wrijf er de ghi doorheen. Giet er langzaam het water bij en meng dit door het meel tot het goed samenpakt en kneedbaar is. Kneed het deeg ongeveer 8 minuten, tot het glad en stevig is. Bedek de deegbal met een vochtige doek en laat hem 1/2 tot 2 uur rusten.
- Verhit de ghi in een wok boven een matig hoge vlam. Wrijf intussen een paar druppels ghi over het oppervlak waar u de puri’s gaat rollen. Gebruik geen meel; dat verbrandt en de ghi verkleurt er door. Verdeel het deeg in 15 afgeplatte balletjes en rol deze gelijkmatig en dun uit. Als de ghi begint te roken, draait u de vlam iets lager. Laat een puri met laatst gerolde kant boven in de ghi glijden. De puri zakt eerst naar de bodem en komt dan weer sputterend naar boven. Dompel de puri weer onder met korte duwtjes van de schuimspaan. Als de puri tot een ballon opgeblazen is, frituurt u de andere kant ongeveer 1/2 minuut. Laat hem in een vergiet uitlekken. Als u wat bedrevener wordt, probeer dan eens meerdere puri’s tegelijk te frituren.Hete puri’s passen bij elke maaltijd. Ook kunt u puri’s als snack serveren, bij chutney, appelmoes, honing, jam of verse kaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!