Pruimentaart
Ingrediënten
- 200 g Bloem
- 250 g Boter
- 175 g Suiker
- 1 snufje Zout
- 750 g Pruimen
- 50 g Boter
- 50 g Suiker
- 0,5 tl Kaneel
- 1 mespunt Kruidnagelpoeder
- 1 Rum of cognac
- 250 g Mascarpone
- 1 Vanillesuiker
Instructies
- Voorbereiden: Snijd de gewassen en gedroogde pruimen in kwarten van de pit. Verhit de boter met de suiker, de kaneel en het kruidnagelpoeder in een koekenpan met een dikke bodem tot de suiker is gesmolten. Bak de pruimen op middelhoog vuur omscheppend ca. 10 minuten in de karamel tot het vrijgekomen vocht vrijwel geheel is verdampt. Flambeer de pruimen desgewenst met de rum of de cognac (let op dat de afzuigkap niet aanstaat). Klop de mascarpone los met de vanillesuiker. Afwerken: Bestrijk de taartbodem met de mascarponeroom. Verdeel er de afgekoelde pruimen over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!