Provencaals bereide groenten
Ingrediënten
- 6 el Olijfolie
- 1 stuks Venkel
- 100 g Wortelen
- 3 stuks Courgette mini's
- 75 g Doperwten
- 50 g Tuinbonen
- 1 teentje Knoflook
- 2 stuks Tomaat
- 10 blaadjes Basilicum
Instructies
- Snijd de worteltjes, venkel en courgettes in ruitjes van 1 cm. Blancheer en ontvel de tomaten, ontdoe ze van de kern en hak ze grof. Verhit voor de groenten de helft van de olijfolie in een grote pan, doe de venkel erin en smoor hem afgedekt 5-6 minuten op laag vuur. Voeg de worteltjes, courgettes en enkele eetlepels water toe. Stoof de groenten nog 10 minuten, net gaar. Doe er de doperwtjes en tuinbonen bij en stoof nog 5 minuten. Hierna moeten er nog een paar eetlepels vocht over zijn. Voeg de resterende olie, knoflook, tomaten en zout en peper naar smaak toe en stoof nog ongeveer 2 minuten. Oer de basilicum door de groenten en houd warm tot aan serveren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!