Preitaart en peultjes

Gang Vegetarisch
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Preitaart

  • 5 stuks Eieren
  • 1 el grove mosterd
  • 5 el Crème fraiche
  • 5 stuks Prei fijn gesneden
  • 10 takjes Kervel of peterselie gehakt
  • 4 plakjes Bladerdeeg
  • 2 stuks tomaten in dunne plakjes
  • 75 g belegen geitenkaas geraspt

Peultjes met amandel

  • 400 g peultjes
  • 3 el amandelschaafsel
  • een paar citroendruppels
  • 20 g boter

Instructies
 

Preitaart

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Houd van de eieren 1 eidooier apart. Klop de rest van de eieren met het overgebleven eiwit los met de mosterd en crème fraiche. Meng er de fijngesneden prei, kervel, kaas en zout en peper door.
  • Bedek een platte ovenschaal met bakpapier en schenk hier het mengsel in. Rol het bladerdeeg uit en leg dat over het mengsel. Duw de zijkanten iets naar beneden, zodat het een opstaand randje kan worden.
  • Klop de dooier met een paar druppels water en bestrijk het deeg ermee. Prik het deeg in om rijzen te voorkomen. Zet 25 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.

Peultjes met amandel

  • Blancheer de peultjes heel kort tot ze net beetgaar zijn. Laat ze uitdampen in een vergiet, dus niet afkoelen in ijswater.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Smelt als ze goudgeel zijn de boter erin, roer goed om zodat de amandelen breken. Laat 2 minuten op laag vuur staan zonder dat de boter bruin wordt.
  • Besprenkel de peultjes met wat citroensap en doe in een schaaltje met een deksel erop.

Serveren

  • Zet een bord op de preitaart draai het geheel om en trek het bakpapier eraf. Beleg met de plakjes tomaat en serveer. Serveer samen met het schaaltje peultjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept