Poire belle Helene

Gang Nagerecht, Patisserie
Porties 10

Ingrediënten
  

Tuille

  • 60 g Suiker
  • 30 g Bloem
  • 50 g Eiwit
  • 16 g Boter gesmolten
  • 100 g Amandelschaafsel

Peer

  • 500 g Peren
  • 50 g suiker
  • 20 g Citroensap
  • 0,5 stuks Vanillestokje
  • 2 g Pectine NH
  • 5 g Suiker Mengen met pectine

IJs

  • 500 g Vanilleijs

Slagroom

  • 500 g Slagroom
  • 50 g Suiker
  • 1 stuks Vanillestokje

Chocoladesaus

  • 200 g Slagroom
  • 135 g Melk
  • 2 g Citroenzestes
  • 0,5 stuks Vanillestokje
  • 6 g Gember geraspt
  • 1 g Kaneel
  • 30 g Suiker
  • 85 g Chocolade 62% puur

Afwerking

  • 20 g Glucose

Instructies
 

  • Meng de suiker, meel en eiwitten. Roer daar de gesmolten boter door. Vervolgens het amandelschaafsel. Rol uit tussen 2 gelpads. Bak 2 minuten op 200 ºC, haal uit de oven en steek ringen uit plus kleine gaatjes en bak dan nog 6 minuten af.

Peer

  • Schil de peren en snijd in grote brunoise. Doe de suiker, citroensap en de vanille in een pan. Meng hier de stukjes peer door. Kook tot al het vocht is verdampt. Meng dan de pectine en de suiker en roer dit door de peren. Kook dan nog 1 minuut door en laat afkoelen.

Slagroom

  • Meng de room, suiker en vanille. Laat een uur staan en sla dan stijf.

Chocoladesaus

  • Verwarm de room en melk met de vanille, gember, kaneel en citroenzestes. Voeg op het laatst de chocolade toe.

Afwerking

  • Zet de glazen klaar en druppel glucose een paar keer op de rand. Doe dan de peer in het glas, de slagroom, wat tuille kruimels op de slagroom leggen, ijs er bovenop en dan de tuille op het glas leggen. Geef de chocoladesaus warm mee en giet de saus aan tafel over de tuille. Breek de tuille met een lepel doormidden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept