Poire belle Helene
Ingrediënten
Tuille
- 60 g Suiker
- 30 g Bloem
- 50 g Eiwit
- 16 g Boter gesmolten
- 100 g Amandelschaafsel
Peer
- 500 g Peren
- 50 g suiker
- 20 g Citroensap
- 0,5 stuks Vanillestokje
- 2 g Pectine NH
- 5 g Suiker Mengen met pectine
IJs
- 500 g Vanilleijs
Slagroom
- 500 g Slagroom
- 50 g Suiker
- 1 stuks Vanillestokje
Chocoladesaus
- 200 g Slagroom
- 135 g Melk
- 2 g Citroenzestes
- 0,5 stuks Vanillestokje
- 6 g Gember geraspt
- 1 g Kaneel
- 30 g Suiker
- 85 g Chocolade 62% puur
Afwerking
- 20 g Glucose
Instructies
- Meng de suiker, meel en eiwitten. Roer daar de gesmolten boter door. Vervolgens het amandelschaafsel. Rol uit tussen 2 gelpads. Bak 2 minuten op 200 ºC, haal uit de oven en steek ringen uit plus kleine gaatjes en bak dan nog 6 minuten af.
Peer
- Schil de peren en snijd in grote brunoise. Doe de suiker, citroensap en de vanille in een pan. Meng hier de stukjes peer door. Kook tot al het vocht is verdampt. Meng dan de pectine en de suiker en roer dit door de peren. Kook dan nog 1 minuut door en laat afkoelen.
Slagroom
- Meng de room, suiker en vanille. Laat een uur staan en sla dan stijf.
Chocoladesaus
- Verwarm de room en melk met de vanille, gember, kaneel en citroenzestes. Voeg op het laatst de chocolade toe.
Afwerking
- Zet de glazen klaar en druppel glucose een paar keer op de rand. Doe dan de peer in het glas, de slagroom, wat tuille kruimels op de slagroom leggen, ijs er bovenop en dan de tuille op het glas leggen. Geef de chocoladesaus warm mee en giet de saus aan tafel over de tuille. Breek de tuille met een lepel doormidden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!