Pizza met feta, tomaat en olijven
Ingrediënten
- 1245 g Briochebrood
- 2 stuks Eieren
- 150 g Feta
- 80 g Olijven, zwart Kalamata's
- 1 dl Olijfolie
- 15 blaadjes Peterselie
- 600 g Pomodori tomaten
- 2 tl Balsamicoazijn
- 1 tl Munt gedroogde
- 2 stuks Ui ringen
- 0,5 tl Suiker
- 2 teentje Knoflook fijngehakt
Instructies
- Rol het briochedeeg uit tot een plak van 0,5 cm. Steek er ronde plakjes uit van 9 – 10 cm. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat ze 1 -2 uur rijzen of tot ze 2 keer zo hoog zijn.
Vulling
- Verhit de oven tot 130 graden. Snijd de tomaten over de lengte in 4-en en snijd elk part overlangs doormidden. Leg de parten met de velkant onder op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en azijn. Strooi er zout, peper en mint over. Laat de tomaten 1-1,5 uur in de oven drogen tot ze nog enigszins vochtig zijn. Laat dan afkoelen.
- Fruit voor de gekarameliseerde uienringen de ringen met olie, suiker en zout in een grote pan circa 7 minuten op hoog vuur, roer af en toe tot ze gekarameliseerd zijn. Neem ze van het vuur en roer de fijngehakte knoflook erdoor. Laat afkoelen.
Pizza’s
- Verhit de oven nu tot 170 graden. Bestrijk de gerezen bodems met wat losgeklopt ei en verdeel een flinke portie uienringen op het midden. Verdeel er ruim tomaat, feta en olijven overheen. Het deeg zal in de oven flink uitzetten, dus wees royaal met de vulling. Sprenkel er een beetje olijfolie over en kruid met zout en peper. Bak ze in 15 – 20 minuten gaar.
- Haal ze uit de oven en laat wat afkoelen. Bestrijk ze met wat extra olie en garneer met een blaadje peterselie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!