Pindasaus kipsate
Ingrediënten
- 1 tl Peper, zwart
- 1,5 tl Ketoenbar
- 1 el Bruine suiker
- 1 el Limoensap
- 3 el Vissaus
- 3 el Koriander
- 325 ml Kokosmelk
- 2 stuks Sjalotje
- 1 el Gember
- 1 stuks Chili peper
- 3 teentjes Knoflook
- 2 el Zonnebloemolie
- 150 ml Pindakaas
Instructies
- Verhit de olie in een wok boven matig vuur. Voeg de knoflook, rode peper, gember en sjalotjes toe en fruit ze in 3 tot 5 minuten diep goudbruin. Zet het vuur lager zodat de knoflook en de sjalotten kunnenkarameliseren zonder te verbranden. Roer er de pindakaas doorheen en verhit deze 1 minuut. Voeg de rest van de ingredienten toe en laat de sauas al roerend 3 tot 5 miuten zachtjes koken tot hij dik en geurig is. Als de saus te dik is, voeg dan wat water toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!