Pastinaakpuree
Ingrediënten
- 1 kg Pastinaak
- 500 ml Melk
- 150 g Boter
- 1 stuks Citroensap
- 1 el Mosterd
Instructies
- Schil de pastinaak. Snijd in lengterichting in vier kwarten. Verwijder de vezelige, houtige kern. Snijd de pastinaak in stukken van gelijke grootte. Kook in melk met een klein beetje water. Voeg eventueel wat boter toe. Als de pastinaak gaar is, met een schuimspaan uit de hete vloeistof scheppen. Doe de pastinaak in een blender of keukenmachine (staafmixer kan ook) en pureer. Voeg kookvocht toe en pureer tussentijds tot de gewenste dikte is bereikt en een gladde massa is ontstaan (eventueel nog zeven). Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Houd warm tot gebruik. Of laat afkoelen en warm op bij gebruik.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!