Parfait
Ingrediënten
- 200 g Suiker
- 100 ml water
- 10 stuks Eidooier
- 2 stuks Eieren
- 1000 ml Slagroom
- 1 stuks Vanillestokje
Instructies
- Maak een suikersiroop tot slappe bal stadium. (116 - 118 graden C). Het ei met de eierdooiers loskloppen. De suikersiroop in een dunne straal langzaam erdoor kloppen en alles vervolgens koud en dik kloppen. Voeg tijdens het kloppen de vanillezaadjes toe. De slagroom tot slappe pieken kloppen en door het ei-suikermengsel spatelen tot een homogeen mengsel ontstaat. Dan de massa in een vorm gieten en in de vriezer laten bevriezen. De parfaits zijn makkelijk te lossen door ze even met warmte te omhullen, water of een hete doek.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!