Parelhoenderfilet met morilles en witlof
Ingrediënten
- 4 stuks Parelhoenderfilet vel niet eraf halen
- 4 el Olijfolie
- 30 g Boter
- 150 g Morilles
- 5 cl Noilly Prat
- 4 stuks Sjalotje
- 3 tl Cognac
- 1,25 dl Slagroom
- 1 mespunt Kerriepoeder
- 1 dl Witte wijn droge wijn
- 3,5 dl Kalfsfond
- 8 stuks Witlof
- 0,5 el Arachide olie
- 2 el Crème fraiche
- 0,5 bosje Bieslook
- 1 stuks Citroen geraspte schil
- Zout
- Peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
- Bak de parelhoenderfilets 1-2 minuten op de huidkant in 1-2 el. olijfolie.
- Bestrooi de filets met zout en pepr en bestrijk ze met een beetje boter.
- Zet de parelhoenderfilet nog ca. 10 minuten in het midden van de oven om verder te garen.
- Bak de morilles met 1 sjalotje enkele minuten in 10 gram boter op zacht vuur.
- Schenk cognac en ¼ dl slagroom erbij.
- Bak voor de saus 3 sjalotjes in el. olijfolie op zacht vuur. Voeg de kerriepoeder toe en schenk de wijn en Noilly Prat erbij. Laat dit mengsel iets inkoken.
- Schenk dan de kalfsfond erbij en kook de saus nog iets in.
- Breng op smaak met 1 dl. slagroom, zout en peper.
- Haal de blaadjes witlof los en bak ze op heel zacht vuur in ½ el olijfolie en de arachide-olie. Voeg 10 gram boter toe en laat dit smelten. Roer vervolgens de crème fraîche erdoor en breng op smaak met bieslook en citroenschil.
- Server de parelhoenderfilet in plakken gesneden met de witlof, de morilles en de saus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!