Notenbrood met za'atar

Gang Brood
Keuken Israel
Porties 2 broden van circa 750 gram

Ingrediënten
  

  • 1 kg volkorenmeel
  • 100 g geroosterde gemengde noten cashew, hazelnoot, amandel
  • 2,5 el za'atar
  • 14 g droge gist of 40 gr verse gist
  • 650 ml water
  • 100 g zachte boter
  • 2 el honing

Instructies
 

  • Meng het meel met de noten, driekwart van de za'atar en gist. Verse gist eerst oplossen in een deel van het water en met het water toevoegen. Meng er verder het water, honing en zachte boter door en ga kneden als het één geheel is geworden. Doe het deeg in een kom en laat rijzen tot het dubbele volume, ongeveer 1,5 uur.
  • Sla het deeg neer en vorm broden in de vorm die je wil. Doe het dan in een ingevette vorm en laat weer rijzen tot dubbel volume.
  • Verwarm de oven op 180ºC. Kwast wat water over het deeg en bestrooi met de overgebleven za'atar. Bak het brood 35 tot 40 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept