Zanddeeg
- 115 g ongezouten boter
- 50 g poedersuiker, gezeefd
- 110 g bloem T 55
- 1 g fijn zout
Verse vanillecrème
1e koken gekonfijte appels
- 1440 g Royal Gala-appels
- 1 vanillestokje uit Madagaskar
- 125 g ongezouten boter
- 80 g basterdsuiker
Pectinesap
- 60 g water
- 6 g vanille-extract met zaadjes
- 5 g citroensap
- 10 g ongezouten boter
- 32 g fijne suiker
- 2 g NH-pectine
Gekonfijte appels 2e kooktijd
- 970 g gekonfijte appelpartjes
- 90 g basterdsuiker
- 40 g gepectinesap
Montage en afwerking
- Geroosterde boekweitzaden
Stap 1: Zoet deeg zonder te zinken
Stap 2: Rauwe vanillecrème
Combineer room en vanille; reserveren.
Stap 3: gekonfijte appels 1ste keer koken
Schil en ontpit de appels en snijd ze in vieren. Doe ze in een bakje, bestrooi met de basterdsuiker, voeg de zoete boter en de gespleten en geschraapte vanillestokjes toe.
Dek af met aluminiumfolie en bak gedurende 45 minuten op 180 ° C. Giet af aan het einde van de bereiding.
Stap 4: Pectinesap
Breng het water, vanille-extract, citroensap en boter naar 45 ° C.
Voeg de basterdsuiker en de eerder gemengde pectine toe en breng aan de kook. Reserveren.
Stap 5: gekonfijte appels 2e bereiding
Maak een droge karamel met de fijne suiker, giet af tot kamertemperatuur en meng tot poeder. Strooi 45 g karamelpoeder op de bodem van een tatinvorm met een diameter van 16 cm.
Schik de “gekonfijte” appelkwartjes in rozetten, strooi nog eens 10 g karamelpoeder en giet 20 g pectinesap. Afgedekt bakken gedurende 45 minuten in een geventileerde oven op 180 ° C. Uit de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 6: Montage en afwerking
Leg op het knapperige zandkoekje 100 g rauwe vanillecrème met een spuitzak. Ontvorm de puck van in karamel gebakken appels en plaats deze voorzichtig op de zandkoek gegarneerd met room. Bestrooi met een paar geroosterde boekweitzaadjes voor de decoratie.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!