Nasi kuning
Ingrediënten
- 300 g pandanrijst gewassen
- 1 tl zout
- 4 stengels sereh gekneusd
- 4 blaadjes pandanblad geknoopt
- 8 blaadjes limoenblad
- 1,5 cm geelwortel
- 0,5 tl kurkuma
- 2 tl korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 stuks kaneelstokje
- 400 ml kokosmelk
- 100 ml water
Instructies
- Doe de rijst met de overige ingrediënten in een ruime pan. De rijst moet ongeveer 1,5 cm onder het water staan. Laat zonder deksel aan de kook komen. Draai het vuur laag en als het vocht opgenomen is, roer je de rijst goed door en zet je het vuur uit en doe je de deksel op de pan. Na een minuut op 10 is de rijst gaar.
Vanja van der Leeden, Indorock
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!