Mulfilet met pompoen-mierikswortel crème en waterkers
Ingrediënten
- 1,3 kg Pompoen oranje ushi kuri
- 1 el kurkuma
- 1 tl piment
- 0,25 l Boerenyoghurt
- 0,2 l slagroom
- 1 tl piment d'espelette
- naar smaak zout
- 0,2 l water
- 2 tl lavasblad
- 25 g mierikswortel geraspt.
Instructies
- Maak de pompoenen schoon. Niet schillen. Snijd ze doormidden en haal de pitten eruit. Snijd in evengrote stukken en zet op met het water, de lavas en de kurkuma. Lavas kan als heel blad. Heb je kleine gedroogd blaadjes, doe die dan in een thee-ei om te voorkomen dat ze in de crème achterblijven.
- Als de pompoen gaar is, giet je ze af en houd het kookvocht apart. Haal de lavas eruit. Doe de pompoen met de mierikswortel in de blender en draai fijn. Doe de yoghurt en slagroom erbij en wanneer het te dik is ook het kookvocht. Maak op smaak met zout, peper en piment.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!