Mousse au chocolat 2
Ingrediënten
- 150 g Chocolade
- 2 stuks Eidooier
- 3 el Suiker
- 1 el Cacaopoeder
- 2 cl Grand Marnier
- 2 stuks Eiwit
- 2 dl Slagroom
- 1 stuks Sinaasappel
- 1 el Poedersuiker
Instructies
- Smelt de chocolade au bain marie
- Klop de eidooiers met 2 el suiker schuimig. Klop cacao en Grand Manier erdoor.
- Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend de overige el. Suiker erdoor. Klop ook de slagroom stijf.
- Roer langzaam de gesmolten chocolade door het eimengsel.
- Spatel voorzichtig slagroom en eiwitschuim door de massa.
- Dek af met plasticfolie en laat in de koelkast opstijven.
- Schep er met 2 lepels bolletjes uit, 2 per bord. Garneer met chocoladekrullen en sinaasappelschil. Bestrooi het geheel met poedersuiker en eventueel met cacaopoeder.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!