Medallions van kreeft en avocado
Ingrediënten
- 750 g Kreeft
- 10 stuks Kerstomaatjes
- 1 stuks Avocado
- 10 stuks Broichebrood
- 50 g Lollo rosso sla
- 10 takje Dille
- 1 el Frambozenazijn
- 1 el Olijfolie
- 0,25 stuks Peperoncino
Instructies
- Kook de kreeft in water van 95 graden 5 a 6 minuten. Haal uit de pan en laat afkoelen. Haal het vlees uit de kreeft en snijd in medallions. Leg apart. Snijd de tomaten kruislings in en leg ze even in kokend water. Ontvel. Snijd het vruchtvlees in vierkante blokjes. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in vierkante blokjes. Doe een scheutje olijfolie in een pannetje met een fijngehakte teentje knoflook, doe er de avocadoblokjes bij en breng op smaak met zout en de fijngehakte peperonincho. Doe er de tomaat bij en laat een paar minuten koken. Laat afkoelen en sprenkel er wat frambozenazijn over, met wat olie. Maak mooie rondjes van de brioche, rooster even op de grill of in de oven en verdeel er de avocadoblokjes over, met daarbovenop de rondjes kreeft. Garneer met de tomaatblokjes en de Lollo rossa sla met een takje dille.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!